Top 8 van ergernissen bij internetdating

Top 8 van ergernissen bij internetdating

Vervelend gedrag op datingsites

Top 8 van ergernissen bij internetdating
12 oktober 2020

Je wilt iemand ontmoeten en je kiest ervoor om dat via een datingsite te doen, een goede keuze. Maar waar moet je op letten en welke do's & dont' s en ongeschreven regels zijn er. En bovenal waar ergeren internetdaters zich het meeste aan. Je leest het allemaal in de top 8 van ergenissen bij internetdating!

Geen foto of een nepfoto op het profiel

Als het voor sommige mensen i.v.m. werk of om een andere bijzondere reden niet mogelijk is om een profielfoto te plaatsen dan kan dat begrijpelijk zijn, maar vermeld deze reden dan heel duidelijk ergens op je profiel. Want het is bewezen dat mensen zonder profielfoto minder bekeken worden. 

Wees eerlijk

De allerbelangrijkste stelregel in het internetdaten: wees eerlijk! Uiteindelijk komt de waarheid toch altijd boven water, dus waarom je beter of anders voordoen dan wie je werkelijk bent. Iedereen heeft zijn of haar goede en zwakke kanten dat maakt de mens juist zo interessant. Maar er achteraf achter te komen dat je prins op het witte paard een kikker is, wekt echt wel tot veel ergernis. Ook het niet eerlijk zijn over je baan en/of opleiding geeft achteraf een nare bijsmaak. Kortom gewoon niet doen, blijf eerlijk, maar vooral; blijf jezelf!

Heel weinig informatie prijsgeven op je profiel

Door bijna alle items die je kunt invullen onbeantwoord te laten kun je onbetrouwbaar en onge├»ntereseerd overkomen. Probeer dus toch zoveel mogelijk hobbies, interesses en andere relevante zaken in te vullen. 

Onfatsoenlijk gedrag

Tijdens een eerste date geen echte aandacht hebben voor je afspraakje, maar continue afgeleid zijn door je mobiel of nog erger door een vriend/vriendin die in de buurt is. Ook direct sexueel getinte opmerkingen plaatsen en/of handtastelijkheden kunnen als zeer onprettig worden ervaren.   

Spellingscontrole

Zorg dat al je teksten op je profiel, maar ook later de berichten die je naar mensen verstuurt, de spellingscontrole hebben doorstaan. Bij heel veel mensen kan dit absoluut een slechte indruk achterlaten.

Met meerdere mensen tegelijk chatten en/of daten 

Het is geen lopende band werk, maar je hebt te maken met mensen en de daarbij behorende gevoelens, normen en waarden. Als iemand waar je een date mee hebt, merkt dat je ook met andere mensen hebt afgesproken kan dat een vervelend gevoel geven.

Gevoel van misleiding 

Bij een aantal datingwebsites moet je erg veel acties verrichten om je te kunnen inschrijven, waarna blijkt dat je verplicht bent om een betalende lidmaatschap te nemen omdat je anders niets kunt ondernemen. Op zich is dat prima, maar laten deze websites het vooraf duidelijker aangeven, wat wel en niet mogelijk is bij een gratis lidmaatschap.

Abonnement opzeggen

De meeste abonnementen lopen automatisch door, dus denk eraan om deze tijdig op te zeggen, voordat je het weet zit je weer voor een aantal maanden aan een abonnement vast. 

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden