Veilig online daten

Veilig online daten

Ga altijd op je gevoel af

Veilig online daten
14 oktober 2020

In de basis is het zoeken naar een nieuwe partner via online datingsites veilig, maar uiteraard zijn er altijd wel mensen die uit zijn op andere zaken dan waar online datingsites bestemd voor zijn. Dus waar moet je op letten, hoe kun je proberen te voorkomen om ergens ingeluisd te worden en het idee hebben dat je met een betrouwbare datingpartner te maken hebt? Wij hebben een aantal tips en ideeën voor je op een rijtje gezet.

Maar probeer wel altijd op je gevoel af te gaan en wees niet te argwanend, want uiteindelijk moet online daten gewoon leuk zijn en de meeste mensen die in geschreven staan willen allemaal hetzelfde: het vinden van de liefde van hun leven! 

Persoonlijke gegevens uitwisselen; wanneer wel of niet

Wacht met het geven van persoonlijke informatie zoals achternaam, mobiele nummers, huisadressen en emailadressen totdat je echt een betrouwbaar gevoel bij deze persoon hebt. Het beste kun je in eerste instantie een anoniem emailadres aanmaken, bijvoorbeeld met jouw nickname, die je aan de andere persoon kunt geven om wat makkelijker met elkaar te communiceren. Pas als je echt een vertrouwd gevoel hebt, zou je jouw mobiele nummer af kunnen geven, maar wees altijd voorzichtig met huisadres gegevens.

Maar hoe kun je iemand vertrouwen via online chatten en/of mailen?

  • Ga altijd op je gevoel af en heb je een onprettig gevoel bij iemand verbreek dan direct het contact. 
  • Hoe open is iemand over zijn privé leven? Want hoe meer iemand verteld over zijn of haar privéleven hoe betrouwbaarder iemand is. Dus vraag veel aan de ander, wees geïnteresseerd en als dit wederzijds is kun je langzaamaan een vertrouwensband opbouwen. Vraagt de ander veel aan jou maar verteld hij/zij weinig of niets over zichzelf, dan kan er ook wat anders achter zitten.
  • Wat wil hij/zij van jouw weten; als dit al vrij snel te persoonlijke zaken zijn zoals financiële informatie of waar je precies woont, wees dan op je hoede.
  • Doe geen onbezonnen dingen, spreek voor een eerste ontmoeting alleen af op een neutraal terrein en geef nooit persoonlijke financiële gegevens aan iemand die je niet of nauwelijks kent.

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden