Alleenstaande ouders

Single parent dating: ervaringen en tips

Als je door een scheiding gaat, of als je alleenstaand bent, maar voor het eerst sinds een tijdje weer op de datingwebsites zit, bevat de emotionele achtbaan van daten zeker wat extra wendingen als je een moeder (of vader) bent. Bekijk hier de verschillende dating sites voor alleenstaande ouders. Gelukkig zijn sites als alleenstaande-moeders.nl of nextlove speciaal in het leven geroepen om je het net allemaal iets gemakkelijker te maken.

Zoek je nieuwe partner

Alleenstaande-mamas

Sterke punten:

  • Een site met veel gelijkgestemden, dat kan een band scheppen
  • Ook als gratis lid kun je profielen bekijken
  • Elke dag een aanbod van profielen 
Lees verder »
Alleenstaande-moeders

Sterke punten:

  • Hoog slagingspercentage(1 op de 3)
  • Man vrouw percentage in een goede balans
  • Wekelijks veel nieuwe aanmeldingen
Lees verder »
Alleenstaande-papas

Sterke punten:

  • Een site met veel gelijkgestemden, dat kan een band scheppen
  • Elke dag een aanbod van profielen die je met de fotozapper kunt beoordelen. Bij een vipabonnement is het aanbod nog groter
  • Ook als gratis lid kun je profielen bekijken
Lees verder »
Alleenstaande-vaders

Alleenstaande Vaders | Datingsite voor alleenstaande vaders en moeders

Lees verder »
Nextlove

NextLove - Europe's Leading Divorced and Single Parents Dating

NextLove is Europe's leading Social Network for divorced and single parents that are looking to find new friends and their Next Love

Lees verder »

Begin pas als je er klaar voor bent met single parent dating

single parents datingDating - en de mogelijkheid van afwijzing die daarmee gepaard gaat - kan zelfs mensen met een onbreekbaar gevoel van eigenwaarde op de proef stellen. Dus voordat je een profiel plaatst of ja zegt tegen die koffiedate, moet je wachten tot je zeker weet dat je sterk genoeg bent om de tegenslagen aan te kunnen.

Dit is vooral belangrijk als je onlangs een grote overgang hebt gemaakt, zoals een scheiding of een grote verhuizing. Je wilt er zeker van willen zijn dat je volledig genezen bent van je breuk, en dat alle beslissingen die je neemt voortkomen uit een plaats van eigenliefde.

Zet je schrap voor een oordeel dat je niet verdient

Mom-shaming - de kritische opmerkingen die mensen maken over het vermeende ouderschap van een moeder – zorgt ervoor dat mensen ongevraagd hun mening delen over je nieuwe datingleven. Het oordeel kan komen van familie of vrienden die hun eigen mening hebben over hoe gepast het is voor een alleenstaande moeder om te daten. Neem het met een korreltje zout en vertrouw op je instincten.

Vertel je date zo snel mogelijk over je kinderen

Je moet bij de eerste gelegenheid bekendmaken dat je een ouder bent. Vermeld het in je online datingprofiel als je er een hebt, of breng het ter sprake op je eerste date (zo niet eerder). Ouderschap is zo'n belangrijk onderdeel van wie je bent dat je het niet moet verbergen. In feite is het vaak een pluspunt, vooral nu er zoveel andere alleenstaande ouders zijn die op zoek zijn naar liefde.

Maak je geen zorgen over het 'afschrikken' van een potentiële liefde met het feit dat je een moeder bent. Hoewel je misschien je datingpool kleiner maakt, gaat de kwaliteit van degenen in de pool aanzienlijk omhoog. Wat je ook doet, wacht niet te lang of erger, lieg niet over hoeveel kinderen je hebt. Het introduceert eerlijkheid en vertrouwenskwesties voordat een relatie kan bloeien.

Screen potentiële partners grondig

Terwijl jouw kinderen op de radar van jouw dates zouden moeten zijn, kun je beter geen foto's en details delen totdat ze jouw vertrouwen in de loop van de tijd hebben verdiend.

Een alleenstaande moeder heeft nog steeds de plechtige verantwoordelijkheid om haar partners te screenen. Wees voorzichtig, ga zorgvuldig te werk en controleer hun persoonlijkheid en achtergrond grondig, zodat je jezelf of jouw kinderen niet in gevaar brengt.

Het jezelf iets makkelijker maken? Probeer een single parent datingsite