Religieuze datingsites

Christelijke dating sites: Het belang van religie bij je partnerkeuze

Hoewel het vermijden van diepe discussies over de waarde van gebed misschien niet meteen relevant lijkt, kunnen koppels op de lange termijn worstelen in de relatie als ze het geloof niet vanaf het begin bespreken. De religieuze overtuigingen die partners tot een relatie brengen, hebben invloed op het verloop van conflicten en het geloofsleven van hun toekomstige kinderen.

Bezoek gelijk, opzoeknaarjou

Christelijk
Opzoeknaarjou

1 Review

Sterke punten:

  • Alleen maar profielen met gelijkgestemden
  • Chatbox met webcamp
  • Altijd 10 dagen gratis proefabonnement met alle functies die bij een betaald abonnement behoren
Lees verder »
Roots Dating

ROOTS dating - Dé christelijke datingsite! ROOTS dating

ROOTS dating: de christelijke datingsite. Bekijk direct de mooiste profielen van de leukste christelijke singles. Schrijf je gratis in bij ROOTS en ontdek het zelf.

Lees verder »

Wat als je een partner kiest die niet hetzelfde denkt over religie?

Religieuze discussies komen minder vaak voor in religieus gemengde huishoudens, wat gevolgen heeft voor romantische partners en hun toekomstige kinderen.

Mensen die zich ongemakkelijk voelen om hun religieuze ervaringen met hun partner te delen, kunnen moeite hebben om verbonden te blijven met hun eigen spiritualiteit. Volwassenen in religieus gematchte huwelijken zullen eerder in God geloven, zeggen dat religie belangrijk voor hen is, regelmatig erediensten bijwonen en vaker bidden dan hun leeftijdsgenoten in religieus gemengde huwelijken.

De mogelijke verleiding om afstand te nemen van religie kan worden doorgegeven aan kinderen van religieus gemengde ouders, wat resulteert in een grotere mate van vertrek uit geloofsgemeenschappen.

Religieuze verschillen betekenen niet altijd een ondergang voor relaties, maar ze kunnen leiden tot argumenten en spanningen. Religieus gemengde echtparen moeten proactief zijn in het aanpakken van de rol die het geloof in hun gezinsleven zal spelen. Religie is een heel, heel groot probleem. Als twee mensen niet op dezelfde pagina staan, kan dit een scheur veroorzaken in de basis van de relatie.

Waarom het een goed idee is iemand te zoeken met dezelfde religie

We voelen ons aangetrokken tot mensen die op ons lijken. Christenen zullen andere christenen aanspreken, geschoolde mensen voelen zich aangetrokken tot andere geschoolde mensen, extraverten houden van extraverten, enz. Op bijna elke parameter van achtergrond, persoonlijkheid, waarden en ervaring geven we de voorkeur aan iemand die veel gemeen heeft met ons over iemand die totaal anders is dan wij, en ook over iemand die ons aanvult.

Een reden voor deze voorkeur is dat het voor ons gemakkelijker is om iemand te communiceren, begrijpen, kennen en vertrouwen die onze taal spreekt, onze cultuur begrijpt, onze waarden deelt of in onze God gelooft. De tweede reden is dat het liefhebben van iemand zoals wij psychologisch neerkomt op het doden van twee vliegen in één klap: hij is geweldig, en hij is net als ik; daarom ben ik geweldig! En wie wil zich niet heerlijk voelen?

Iemand met dezelfde religie als wij zal als een aantrekkelijke keuze worden beschouwd, zelfs als hij of zij niet over een bijzonder sociaal karakter beschikt. Een potentiële partner die van nature erg sociaal is, zal ons aantrekken, zelfs als ze onze religieuze achtergrond niet delen.

Om al deze redenen is het dan ook logisch dat we vaak iemand zoeken met dezelfde achtergrond op basis van religie. Gelukkig bestaan er ook genoeg christelijke dating sites, zodat je de juiste persoon gemakkelijker kunt vinden.