Het perfecte profiel, de kunst van het weglaten

Het perfecte profiel, de kunst van het weglaten

Hou het mysterieus!

Het perfecte profiel, de kunst van het weglaten
14 oktober 2020

Hoe zorg je dat jij met jouw profiel opvalt en dus een echte eyecatcher wordt. Met deze tips en ideeën zorg je er in ieder geval wel voor dat jouw profiel in de smaak kan vallen bij andere leden van de datingwebsite. Hiermee vergroot je jouw kansen op een geslaagde date en misschien wel de liefde van je leven!

Perfecte profielfoto

Zorg voor een duidelijke profielfoto, dat is het allerbelangrijkste, want hoe je het went of keert, iedereen kijkt toch allereerst naar het uiterlijk. Maar zorg er wel voor dat je op de foto staat zoals je werkelijk bent en doe jezelf niet mooier voor dan je bent. Een goede profielfoto is een foto van je gezicht en dan bij voorkeur een lachend gezicht! Dit is dan ook direct je eyecatcher! 

Heb je de optie om nog meer foto’s te plaatsen, denk dan aan leuke vakantiefoto´s, actieve foto´s of waar je je hobby´s uitoefent. Zo kunnen mensen die jouw profiel bezoeken een goed beeld krijgen van jouw persoonlijkheid en interesses.

Wees eerlijk!

Het klinkt misschien raar, maar het komt regelmatig voor dat mensen een foto van iemand anders plaatsen, die in hun ogen aantrekkelijker zouden zijn. Maar wat heb je daar nu aan? Bij een eerste  date in levende lijve kan de ander toch behoorlijk het idee hebben dat hij of zij in de maling is genomen en daarmee is direct een verkeerde basis gelegd.  
Hetzelfde geldt voor je innerlijke persoonlijkheid; wees eerlijk over wie je bent, wat je interesses zijn, wat je werk inhoudt en bovenal wat je wensen zijn. Ga jezelf niet interessanter of mooier voordoen, iedereen heeft zijn of haar onzekerheden, juist dat maakt de mens zo boeiend.

Over jezelf schrijven? Moet dat?

Ja, dat moet! Maar een belangrijke stelregel is; de kunst van het weglaten en houdt het een beetje mysterieus.
Sommige mensen vinden het heel moeilijk om over zichzelf te schrijven en besluiten niets over zichzelf te schrijven. Dit kan een gevoel van desinteresse wekken bij profielbezoekers, waardoor je kansen op een date verkleind wordt. Andere mensen hebben juist hele lange verhalen op zijn of haar profiel staan, wat weer een afschrikkende werking kan hebben.
Kortom; liever kort en bondig waarmee je ook een zekere nieuwsgierigheid opwekt, dan direct je hele levensverhaal uit de doeken te doen.

Meestal moet je tijdens het aanmaken van je profiel allerlei persoonlijke gegevens opgeven, zoals leeftijd, lengte, waar je vandaan komt, huid -en haarkleur etc.. Probeer hier al zoveel mogelijk in te vullen, uiteindelijk komen deze gegevens overzichtelijk op je profielpagina te staan, waardoor er al een bepaalt beeld over jou gevormd kan worden. Maar schrijf in de open tekstblokken kort en bondig wat je persoonlijk bezighoud, wat je wensen zijn en waar je naar op zoek bent. Eventueel kun je op een pakkende manier omschrijven wie jij nu werkelijk bent; bijvoorbeeld in een paar kenmerkende eigenschappen. Maar houd de stelregel in gedachte; de kunst van het weglaten!  

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden