Hoogopgeleiden

Datingsites voor hoogopgeleiden

In de wereld van de sociale wetenschappen is het een bekend feit dat mensen trouwen met individuen met een vergelijkbaar opleidingsniveau, maar niemand heeft ooit begrepen waarom. Enkele ideeën waren: 1.) geld (individuen gaan ervan uit dat de persoon een vergelijkbaar verdienvermogen zal hebben), 2.) een vergelijkbare levensstijl en hobby's of 3.) koppels ontmoeten elkaar toevallig in de klas of op het werk waar veel mensen hetzelfde opleidingsniveau. Op deze pagina vind je de verschillende datingsites die zich richten op mensen met een vergelijkbaar opleidingsniveau.

Neem gelijk een kijkje!

Topper!
Parship

28 Reviews

Sterke punten:

 • Hoge slagingskans relatie (1 op de 3)
 • Bij een premiumlidmaatschap heb je contact garantie
 • Ook als gratis lid kun je op Parship profielen bekijken, maar geen profielfoto’s zien.
Lees verder »
Elitedating

15 Reviews

Sterke punten:

 • Wetenschappelijk onderlegde persoonlijkheidstest
 • Bij een premium-plus lidmaatschap een identiteitscontrole voor nog meer zekerheid en betrouwbaarheid
 • Doordat er vrijwel alleen betalende leden zijn, zijn alle kandidaten serieus op zoek naar een relatie
Lees verder »
eMatching

4 Reviews

Sterke punten:

 • Een overzichtelijke site waarop de profielen duidelijk overkomen en alles makkelijk vindbaar is
 • E-matching laat niet zien of je online bent, wat een gevoel van privacy kan geven
 • Alleen maar gelijkgestemden
Lees verder »
Match4me

5 Reviews

Sterke punten:

 • Je kunt oproepen plaatsen als je iets wilt organiseren, zoals een gezamenlijke vakantie of etentje
 • Things to share, waarin je ervaringen en blogs van andere daters kunt lezen
 • Er worden speeddate avonden georganiseerd onder leden
Lees verder »
Smartsingles

Sterke punten:

 • Speciaal voor hoger opgeleide singles
 • Redelijke tarieven
 • Geen fictieve profielen
Lees verder »
De perfecte match, zoeken op karakter

De perfecte match, zoeken op karakter

Als je op zoek bent naar een nieuwe partner via een datingwebsite, heb je meestal al één of meerdere relaties achter de rug. Door deze ervaringen weet je heel goed wat je wel of juist niet in een toekomstige partner zoekt. Maar je bent wel op zoek naar die ene persoon waar je de rest van je leven mee wilt delen. Hoe weet je nu online of iemand daadwerkelijk bij je past? Je hebt bepaald ... [...]

Het perfecte profiel, de kunst van het weglaten

Het perfecte profiel, de kunst van het weglaten

Hoe zorg je dat jij met jouw profiel opvalt en dus een echte eyecatcher wordt. Met deze tips en ideeën zorg je er in ieder geval wel voor dat jouw profiel in de smaak kan vallen bij andere leden van de datingwebsite. Hiermee vergroot je jouw kansen op een geslaagde date en misschien wel de liefde van je leven! Perfecte profielfoto Zorg voor een duidelijke profielfoto, dat is het allerbelang ... [...]

Online dating; check jij eerst even op social media?!

Online dating; check jij eerst even op social media?!

Het blijkt dat tijdens het online dating mensen massaal hun Facebook raadplegen om iemand zijn of haar profiel te bekijken. Dit gebeurd al tijdens de ‘chatperiode’ en voordat er een echte live date plaats heeft gevonden. En waarom ook niet? Op deze manier kun je misschien best al een goed beeld krijgen; wat wordt leuk gevonden, zijn haar of zijn vrienden of wat houdt hem of haar in het dag ... [...]

dating hoger opgeleidenIn dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van daten met iemand van hetzelfde niveau. Kan een vergelijkbaar opleidingsniveau helpen bij een gelijkwaardige relatie? Je leest het hier.

Waarom iemand daten met een vergelijkbaar opleidingsniveau?

Een vergelijkbaar opleidingsniveau hebben als jouw partner heeft een aantal voordelen. Om te beginnen kun je met elkaar praten over onderwerpen, gebieden en ideeën die je beiden goed begrijpt en waar je een mening over hebt. Je kunt door jouw opleiding ook een aantal hobby's en interesses hebben die je met elkaar kunt delen (bijvoorbeeld lezen, studeren, schrijven enz.). Je zou het ook heel goed kunnen doen in termen van een sterk verdienpotentieel tussen jullie beiden. En misschien vind je het ook veel gemakkelijker om om te gaan met elkaars vrienden die ook een vergelijkbaar opleidingsniveau hebben.

En het is logisch dat mensen de neiging hebben zich aangetrokken te voelen tot anderen met vergelijkbare soorten dimensies, zoals opleidingsniveaus, overtuigingen, waarden, intelligentie en financiële status. Dit is een proces van "gelijken trekken gelijken aan". Aan het eind van de dag zal het gemakkelijker voor je zijn om met je partner om te gaan als ze op belangrijke gebieden op hetzelfde zijn ​​als jij.

Kun je dan niet met iemand daten met een ander opleidingsniveau?

Het is van cruciaal belang om het onderscheid te maken tussen een man die ongeschoold is en iemand die niet is afgestudeerd of evenveel diploma's heeft behaald als jij. Ongeacht wat men zegt, alleen omdat iemand geen universitaire graad heeft behaald, maakt hem niet ongeschoold.

Er zijn veel manieren om een ​​opleiding te volgen, en de universiteit is er maar een van. En de formaliteit van naar de universiteit gaan is geen garantie dat iemand echt opgeleid is. Veel scholen doen tegenwoordig weinig meer dan hun leerlingen voorbereiden op de werkplek (en sommige werkgevers beweren dat ze het niet eens zo goed doen). Er komt veel meer kijken bij het ontwikkelen van de geest en intellect dan leren hoe je geld kunt verdienen voor een werkgever.

Je kunt beter afgaan op intellectuele compatibiliteit. Bevinden jullie twee op hetzelfde of een soortgelijk intellectueel niveau? Kun je op hetzelfde niveau communiceren over onderwerpen van gedeeld belang? Dat is veel belangrijker dan de daadwerkelijke opleiding die iemand heeft gevolgd.

Klaar voor date?