De perfecte match, zoeken op karakter

De perfecte match, zoeken op karakter

Persoonlijkheidstesten

De perfecte match, zoeken op karakter
14 oktober 2020

Als je op zoek bent naar een nieuwe partner via een datingwebsite, heb je meestal al één of meerdere relaties achter de rug. Door deze ervaringen weet je heel goed wat je wel of juist niet in een toekomstige partner zoekt. Maar je bent wel op zoek naar die ene persoon waar je de rest van je leven mee wilt delen. Hoe weet je nu online of iemand daadwerkelijk bij je past? Je hebt bepaalde wensen en door je eerder opgedane ervaringen ook misschien wel bepaalde eisen.

Dit is op zich erg prettig, maar kan zeker ook een grote valkuil zijn. Want niet iedereen heeft dezelfde interpretatie van karaktereigenschappen. Was je ex-partner bijvoorbeeld een slechte prater en omschrijf jij dat als een introverte persoonlijkheid, dan wil dat niet zeggen dat iemand die zichzelf als introvert omschrijft per definitie een slechte prater is. En iemand die zichzelf als een rustig persoon omschrijft hoeft zeker niet saai te zijn. Of was jouw ex-partner een zeer enthousiaste persoon, waar je je vaak aan stoorde omdat hij altijd zo op de voorgrond trad, wil dat niet zeggen dat alle personen die zichzelf als een enthousiast persoon omschrijven, zo zijn.

Persoonlijkheidstesten

Dat maakt het vinden van een goede match, ook via online daten, zo lastig. Vooral bij datingwebsites zoals ParshipE-matching of Relatieplanet waar je door middel van een persoonlijkheidstest aan moet geven wie jij bent en waar je naar zoekt, kun je hier bewust, maar ook soms onbewust bepaalde karaktereigenschappen, die je bij je vorige partners als storend hebt ervaren, als zeer negatief benaderen. Je zult wel denken; hoe moet ik het dan aanpakken?

Hoe vind ik dan de perfecte match?

Heel simpel, richt in eerste instantie je niet teveel op karaktereigenschappen, probeer dat een beetje te laten vieren. Kijk allereerst of een profiel je aanspreekt qua hobby’s, interesses, levensstijl en natuurlijk de profielfoto. En richt je dan pas op karaktereigenschappen, want uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. 

Bezoek Elitedating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden