Hoe verbreek je een contact via een datingsite?

Hoe verbreek je een contact via een datingsite?

Als je bijvoorbeeld geen interesse meer hebt

Hoe verbreek je een contact via een datingsite?
14 oktober 2020

Hoe laat je iemand weten via een datingsite dat je geen interesse (meer) hebt? Stelregel is natuurlijk altijd dat je anderen behandelt zoals je zelf ook behandelt wenst te worden. En uiteraard is het ook niet geheel onbelangrijk in hoeverre jullie al contact met elkaar hebben gehad.

Laat van je horen

Als je een interesse bericht hebt ontvangen van iemand, maar wat niet wederzijds is, laat degene dit dan even weten. Dit kan via de meeste datingsites heel simpel met een ‘geen interesse’ button. En als deze er niet is volstaat ook een eenvoudig antwoord in de trant van; Ik heb geen interesse, veel succes verder met het daten. Er is niets frustrerende voor de andere partij dan in onzekerheid te zijn of iemand wel of geen belangstelling heeft. Dat zal je zelf zo ook ervaren.

Als je al wat over en weer berichten met iemand hebt gestuurd of zelfs al wat gechat hebben samen, maar je hebt het idee dat dit toch niet de perfecte match is, laat dit gewoon even weten. Je hoeft, als je daar niets voor voelt, geen uitgebreide uitleg te geven over het hoe en waarom, jullie hebben per slot van rekening geen verplichting naar elkaar. Maar niets meer van je laten horen is simpelweg erg onaardig. loop je niet het risico dat er iemand achter je aan blijft lopen en/of contact probeert te zoeken, terwijl je er zelf geen behoefte meer aan hebt.

Wees persoonlijk

Heb je al één of meer dates met elkaar gehad, maar je voelt gewoon dat dit niet de ware is. Dan is het eerlijker om dit telefonisch of met een afspraak in levende lijve te bespreken. Een simpel berichtje in de mailbox zou dan heel vervelend over kunnen komen, tenzij je zeker weet dat de ander hetzelfde gevoel heeft als jij. 

Bezoek Elitedating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden