Een eerste bericht, hoe trek je de aandacht?

Een eerste bericht, hoe trek je de aandacht?

Wat moet je vooral doen (en niet doen)

Een eerste bericht, hoe trek je de aandacht?
14 oktober 2020

Inhoudsopgave

Er is een profiel op een datingsite die jou erg aanspreekt en je wilt dolgraag met deze persoon in contact komen! Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bericht opvalt en je je kansen vergroot om een reactie terug te krijgen. Wij helpen je hierbij op weg bij het schrijven van een eerste bericht, waar moet je op moet letten en ook wat je vooral moet laten.

Doen

 1. Het allerbelangrijkste is dat je op je profiel een leuke profielfoto hebt!
  Voor de ontvanger is er niets vervelender dan niet te kunnen zien wie je benadert heeft en dat kan daardoor heel vaak direct tot een afwijzing leiden. Tenzij je een gegronde reden hebt, bijvoorbeeld in verband met je werk, dat je je (nog) niet bloot kunt geven, maar vermeld dit dan duidelijk in je profiel of in je bericht.
 2. Probeer, indien mogelijk, het onderwerp te veranderen. Meestal staat er in de onderwerp regel standaard ‘bericht van’, maar als je dit kunt veranderen in iets persoonlijk, zal dit zeker opvallen in de mailbox van deze persoon. Vooral als hij/zij heel veel berichten ontvangt kun je hierdoor de aandacht trekken.
 3. Maak je bericht niet te lang, 4 à 5 regels is voldoende.
  - Laat hierin iets los over wat jij in zijn/haar profiel hebt gelezen
  - Vertel kort iets over jezelf waardoor de nieuwsgierigheid van de ander wordt geprikkeld
  - Stel tenslotte een vraag waarmee je interesse toont en waarop hij/zij je een antwoord kan geven, hierdoor kan tevens het ijs worden gebroken.

Liever niet doen

 1. Geef een compliment over iets dat je in zijn/haar profiel hebt gelezen en dan bij voorkeur niet uiterlijk gerelateerd. Aangezien bijna iedereen die neiging heeft, zal je meer opvallen als je iets anders benoemt. Want zeg nu zelf als jij de zoveelste in rij bent die een compliment geeft over bijvoorbeeld een mooie lach, kan dat zelfs ergernis opwekken, alsof het alleen maar om het uiterlijk draait.
 2. Geef alleen je emailadres als je ziet dat die andere persoon onbetaald lid is en daardoor meestal geen mogelijkheid heeft om te reageren op een bericht. Maar vraag niet of hij/zij met je wil mailen, aangezien dit nogal wanhopig kan overkomen. Maar vermeld in je bericht dat je ziet dat hij/zij geen mogelijkheid heeft om te reageren en als de interesse wederzijds is, er op deze manier contact met je gezocht kan worden.   

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden