Een eerste date, en nu?

Een eerste date, en nu?

Veiligheid voor alles!

Een eerste date, en nu?
13 oktober 2020

Eindelijk is het zover, na wekenlang chatten via een datingsite hebben jullie afgesproken elkaar in het echt te gaan ontmoeten. Spannend! Maar hoe nu verder? Waar moet je allemaal aan denken? Wij geven je een aantal nuttige tips om met een gerust hart te gaan daten.

Spreek elkaar voor de date

Zorg ervoor dat je voor de date minimaal één keer met elkaar gebeld hebt. Ongeacht hoe goed jullie het kunnen vinden via de ‘digitale snelweg’, tijdens een telefoongesprek kom je er snel genoeg achter of het echt klikt. Je hoeft natuurlijk niet meteen al je belminuten er doorheen te jagen, een kort gesprek is al voldoende. Hiermee verklein je de kans op een teleurstelling tijdens de eerste date.

Kies een neutrale locatie

Valt je date aan de telefoon niet tegen? Dan wordt het tijd om na te denken over de locatie. Het is aan te raden om op een neutrale locatie af te spreken. Ontmoet elkaar dus niet bij jou thuis, je weet immers niet hoe de date gaat verlopen. Kies voor een gezellig café, bioscoop, museum of restaurant.

Stel je omgeving op de hoogte

Vertel een vriend of vriendin dat je een date hebt. Niet alleen is het leuk om na de date je ervaringen te delen, maar het is belangrijk dat iemand van je afspraak afweet voor het geval er iets met je gebeurt. Met je vriend of vriendin kan je bijvoorbeeld afspreken dat hij of zij je binnen een uur na aanvang van de date belt om te vragen of alles goed is.

Afmelden via een app

Wil je liever niet dat iemand van je date weet? Dan kan de Circle of 6 app een oplossing zijn. Met de app sla je eenvoudig de locatie, datum en tijd van je afspraak op. Je GPS-locatie wordt tijdens de date regelmatig gecontroleerd. Als je na afloop van de date veilig thuis bent, meld je je af bij Circle of 6 app. De gegevens worden alleen naar maximaal 6 mensen gezonden die je zelf hebt uitgekozen. Mocht er wat aan de hand zijn en kan je jezelf niet afmelden, dan wordt de contactpersoon (die je zelf opgeeft) geïnformeerd. 

Gespreksonderwerpen tijdens de date

Leg tijdens je eerste date niet direct je verleden op tafel. Zorg voor een positieve sfeer en houd het bij luchtige onderwerpen. Begin dus niet meteen over nare ervaringen met exen of dates uit het verleden. Ook de verre toekomst kun je beter laten voor wat het is, praat niet direct over samenwonen of trouwen. Mocht de date een succes zijn en volgen er meer, dan komen deze onderwerpen vanzelf aan bod. 

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden