Speeddaten, een geslaagde missie?

Speeddaten, een geslaagde missie?

Of toch niet?

Speeddaten, een geslaagde missie?
14 oktober 2020

Een trend die steeds populairder wordt zijn de zogenaamde avonden speeddaten. In een korte tijd meerdere singles ontmoeten en spreken en misschien vind je op deze manier wel de liefde van je leven. Hoe gaat speeddaten eigenlijk in z’n werk? Je hebt op één avond ongeveer 15 à 20 dates van 3 minuten met singles in dezelfde leeftijdscategorie als jezelf. 3 minuten lijkt wellicht kort, maar is het zeker niet om te kijken of er een klik is.

Na elke speeddate vul je op een lijst in of er een match is of niet, waar wij je willen meegeven dat als je twijfelt je wel een 'ja' moet invullen. Waarom? Simpelweg omdat bij een eerste ontmoeting nu niet altijd direct de vonken ervan af hoeven te springen, maar er wel een match kan zijn. Door de organisatie wordt trouwens na afloop bekeken of er gemeenschappelijke matches zijn. De speeddate avond eindigt meestal met een gezellige borrel of een dance-event afhankelijk van de gekozen locatie.

Kans op een match

Soms heb je meerdere matches op een avond, soms 1 en soms geen een. Maar de kans dat er een match is, is relatief groot, althans als we de speeddate organisaties mogen geloven. Uiteraard is het duidelijk dat je bij een eerste blik en gesprek al wel heel vaak weet of er wel of geen klik is. Dat is via online daten vaak een probleem; je bent een tijdje over en weer aan het chatten, denkt dat er een klik is en bij de eerste oogopslag face-to-face is dat gevoel totaal weg.

Geschikt voor iedereen?

Wat dat betreft zijn de speeddate avonden geen gek fenomeen. Maar dit is wel per persoon verschillend; want bij sommige mensen kan speeddaten averechts werken, door de toch wel hoge “druk” en het continue moeten schakelen kan het zijn dat je totaal niet goed uit de verf komt. Of een verkeerde opmerking van de vorige date blijft nog hangen, terwijl je alweer een nieuwe date voor je neus hebt zitten. Maar niet geschoten is altijd mis, dus het is absoluut een keer de moeite van het proberen waard. En zit de perfecte match er niet bij, heb je meestal wel een hele leuke avond gehad en ben je weer een ervaring rijker. En nog iets; er worden speeddate avonden georganiseerd die op leeftijd zijn ingedeeld en/of speciaal voor hogeropgeleiden.

Meer informatie

Voor meer informatie over speeddaten of je direct inschrijven kijk dan op de websites van speeddaten en flitsdate Beide organisaties bieden speeddate avonden aan in het hele land, waar je je op in kunt schrijven. Veel date-plezier! 

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden