Lexa ervaringen, klachten en informatie

Lexa is één van de grootste onlinedatingsites in Nederland waar singles serieus op zoek zijn naar een nieuwe relatie of vriendschap. Lexa.nl is onderdeel van de Franse datingsite Meetic, welke als één van de grootste datingorganisaties binnen Europa wordt gezien. Dit betekent veel kennis, ervaring en een strikte controle van Lexa op de betrouwbaarheid van de profielen die ingeschreven staan. Inschrijven is gratis.

De website heeft een frisse uitstraling en het ledenaanbod is enorm groot. Hij werkt goed op zowel mobiel als op desktop en er is een Lexa App beschikbaar. Met de  app kan je zien welke singles in jou buurt op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt de Lexa app downloaden in zowel de App store als bij Google Play.

Lexa Membership

1+1 maand gratis

€ 12,49

per maand

Bezoek nu
Lexa Membership

6+6 maanden gratis

€ 4,99

per maand

Bezoek nu
Gratis Lexa Account

Helemaal gratis

€ 0,00

per maand

Probeer gratis

Wat is gratis op Lexa?

Inschrijven en profielen bekijken is gratis en vaak is er ook een Lexa aanbieding of actie waarbij je 3 dagen gratis een membership krijgt. Is je proefperiode afgelopen dan kun je alleen contact hebben met leden die de optie Premium hebben. Zij zullen je berichten ontvangen en je kunt ook weer reageren. Wil je ook met leden contact hebben die die functie niet hebben, dan zal je een membership abonnement moeten aanschaffen.

Lexa Sterke punten

 • Vrijwel alleen maar betalende leden en daardoor mensen die serieus op zoek zijn naar een relatie
 • Een strikte controle op de betrouwbaarheid van profielen
 • Je kunt als gratis lid profielen en foto’s bekijken

Lexa Zwakke punten

 • Als gratis lid heb je beperkte mogelijkheden om te communiceren, waardoor je eigenlijk gedwongen wordt om betalend lid te worden
 • Als een profiel je benadert kun je als gratis lid niet zien wie dat is geweest en dus ook niet reageren

Lexa abonnement, wat krijg je precies?

Als gratis Lexa lid, word je beperkt in wat je wel of niet kunt doen. Je kunt echter wel alvast beginnen. Met een gratis membership kun je namelijk wel het volgende:

 • een profiel aanmaken
 • een profiel invullen
 • toegang tot de belangrijkste zoekfuncties
 • communiceren via de berichtfunctie en videochat met leden die de extra optie "Premium" hebben, boven op hun normale lidmaatschap

Wat zijn nu de voordelen van een Lexa abonnement?

 • Als je een membership hebt dan kun je naast het boven genoemde:
 • onbeperkt communiceren met andere leden door middel van berichten
 • je likes bekijken en ook je bezoeken
 • je zoekopdrachten zo aanpassen dat deze bij jou past


Lexa premium, control, boost en incognito

Naast het normale membership heeft Lexa meerdere opties die je kunt aanschaffen boven op je abonnement. Je kunt kiezen uit:

 • Premium
 • Control
 • Boost
 • Incognito

Premium houdt in dat gratis members ook contact met jou kunnen opnemen. Ze kunnen je berichten lezen en beantwoorden.

De extra functie Control, geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen wie je berichten kan sturen. Dit werkt via een contactfilter. Daarnaast kan je ook een leesbevestiging vragen voor je verzonden berichten.

Met Boost kan je tijdelijk je zichtbaarheid op Lexa vegroten. Wanneer je op de paarse "Boost" knop drukt wordt jouw profiel op de voorgrond geplaatst bij anderen. Zo kom je hoger in de zoekopdrachten bij members die aansluiten bij je verwachtingen en krijg je tot wel 2 keer zoveel activiteit. 

De laatste optie, Incognito beschrijft eigenlijk al wat het doet. Hiermee kan je anoniem andere profielen bekijken. Wanneer je deze modus hebt ingeschakeld zal je ook niet bij andere members in hun zoekresultaten verschijnen.


Lexa kosten, hoe duur is het nu?

Wat kost Lexa nu precies? De Lexa prijzen zijn afhankelijk van de lengte van je abonnement. Het wordt goedkoper naarmate je je aanmeldt voor een langere periode. Op de datingsite heet dit abonnement een Membership. Vaak geeft Lexa korting of is er een aanbieding of actie.

Lexa tarieven zien er op dit moment (met de Lexa actie) als volgt uit voor een Membership:

 • 12 maanden = € 4.99 per maand
 • 6 maanden = € 8,49 per maand
 • 2 maanden = € 12,49 per maand

Je kunt dus al lid zijn vanaf € 4,99 per maand. Na het aflopen van de termijn kan je het Lexa abonnement maandelijks opzeggen. De bedragen die hier boven genoemd worden, worden gefactureerd in één betaling.

lexa aanbieding

Naast het normale membership zijn er nog verschillende aanvullende mogelijkheden. De kosten hiervan zijn als volgt:

 Lexa Premium:

€ 9,99 per maand

Lexa Control:

€ 6,99 per maand

Lexa Boost:

 • 1 boost € 1,99
 • 5 boosts € 7,95
 • 10 boosts € 11,89

Lexa Incognito:

 • 24 uur € 1,99
 • 1 maand € 9,99

De betalingen van het abonnement en alle extra opties kunnen geschieden via iDeal, Credit Card (Visa/Mastercard/American Express) of PayPal.

Nog geen lid? Meld je dan gratis aan!


Artikelen over Lexa

Veilig online daten

Veilig online daten

In de basis is het zoeken naar een nieuwe partner via online datingsites veilig, maar uiteraard zijn er altijd wel mensen die uit zijn op andere zaken dan waar online datingsites bestemd voor zijn. Dus waar moet je op letten, hoe kun je proberen te voorkomen om ergens ingeluisd te worden en het idee hebben dat je met een betrouwbare datingpartner te maken hebt? Wij hebben een aantal tips en id ... [...]

Speeddaten, een geslaagde missie?

Speeddaten, een geslaagde missie?

Een trend die steeds populairder wordt zijn de zogenaamde avonden speeddaten. In een korte tijd meerdere singles ontmoeten en spreken en misschien vind je op deze manier wel de liefde van je leven. Hoe gaat speeddaten eigenlijk in z’n werk? Je hebt op één avond ongeveer 15 à 20 dates van 3 minuten met singles in dezelfde leeftijdscategorie als jezelf. 3 minuten lijkt wellicht kort, ma ... [...]

Een eerste bericht, hoe trek je de aandacht?

Een eerste bericht, hoe trek je de aandacht?

Er is een profiel op een datingsite die jou erg aanspreekt en je wilt dolgraag met deze persoon in contact komen! Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bericht opvalt en je je kansen vergroot om een reactie terug te krijgen. Wij helpen je hierbij op weg bij het schrijven van een eerste bericht, waar moet je op moet letten en ook wat je vooral moet laten. Doen Het allerbelangrijkste is dat je o ... [...]

Singlereizen en meer....

Singlereizen en meer....

We gaan weer richting het voorjaar en dat betekent dat heel veel mensen weer plannen aan het maken zijn voor de komende zomervakantie. Waar gaan we nu weer naar toe? Voor de singles onder ons kan dat soms confronterend zijn, want die willen ook graag op vakantie, maar met wie? Dat is soms een lastig verhaal. Want alleen op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er steeds meer ... [...]

Een eerste date, en nu?

Een eerste date, en nu?

Eindelijk is het zover, na wekenlang chatten via een datingsite hebben jullie afgesproken elkaar in het echt te gaan ontmoeten. Spannend! Maar hoe nu verder? Waar moet je allemaal aan denken? Wij geven je een aantal nuttige tips om met een gerust hart te gaan daten. Spreek elkaar voor de date Zorg ervoor dat je voor de date minimaal één keer met elkaar gebeld hebt. Ongeacht hoe goed jullie ... [...]

Lexa Reviews

  Goede site, als je betaald...

  Ik ben al enige jaren met tussenpozen lid van Lexa. Het is een prima site om mensen te ontmoeten, meer voor serieuze relaties dan voor casual contact (hoewel je dat er ook kan vinden).

  Jammer dat je vrijwel niets kan als je geen betalend member bent: niet zien wie jou bekeken/geliked heeft, geen berichten terug sturen etc. De prijs is vrij hoog, zeker als je slechts korte tijd lid wil worden (1 maand 25 euro, 6 maanden 60 euro). Per maand een laag bedrag zou een stuk schappelijker zijn.

  Verder tref ik onevenredig veel vrouwen uit het buitenland op mijn profiel. Ik zoek iemand in de buurt, maar toch word ik tientallen keren per dag bekeken en bericht door vrouwen uit Duitsland, Oost-Europa en zelfs Zuid-Amerika! Komt een beetje over alsof ze zo de hoeveelheid leden willen boosten.

  Sterke punten
  Veel leden. Simpel in gebruik, zowel website als app.

  Zwakke punten
  Niets mogelijk zonder abonnement. Te veel buitenlandse profielen.

  toch het leukst

  Meerdere datingsite gedaan, maar Lexa heeft toch mijn voorkeur. Er zijn veel mannen beschikbaar en ik krijg heel vaak leuke berichtjes. Daarnaast is de app gewoon erg handig en werkt de site zoals het moet. Nu 3 dates gehad, maar nog niet de ware. We zien waar het naar toe gaat.

  Sterke punten
  Veel, leuk en gemakkelijk

  Zwakke punten
  niets eigenlijk

  Veel leden

  Mijn ervaringen met lexa zijn over het algemeen goed. Ik heb meerdere leuke dates gehad en dat maakt het voor mij dus positief. Er zijn wel veel addons die je bovenop je normale abo kunt nemen. Voordeel is natuurlijk wel als je dit niet doet je maandbedrag niet zo hoog is.

  Sterke punten
  Veel leden en basis abo is niet duur

  Zwakke punten
  Er zitten leuke extra opties bij waarbij je helaas extra moet betalen (bovenop je normale maand bedrag)

  Maar weer eens proberen

  Vroeger lid geweest, nu weer single. Zie dat het publiek wel relatief jong is (onder de 40) en dat veel reacties ook van "jongens" zijn die niet bij mij in de buurt komen qua leeftijd. We zullen zien waar toe het zal leiden.

  Sterke punten
  Overzichtelijke handige site en goede ervaringen gehad in het verleden.

  Zwakke punten
  Vraag mij af of ik niet te oud aan het worden ben.

  Alleen interessant voor betalende leden

  Ik ben wel geteld 1 uur ingeschreven geweest. En je krijgt vrij snel berichten etc. maar je kunt helemaal niets zonder te betalen. Nu ben ik een persoon die eerst wil weten wat ze koopt en dat kun je dus niet uitvinden. Ik had verwacht dat je eerst een dag kon kijken wat de mogelijkheden van Lexa waren en dan kon besluiten om te gaan betalen of niet. Maar je kunt helemaal niets zonder full membership.

  Sterke punten
  Veel aanbod

  Zwakke punten
  Alleen voor betalende leden

  heel slecht

  Waardeloze dating site. Kans op een date is erg klein. Weg gegooid geld!!

  Zwakke punten
  Nooit geen reactie terug

  werkt niet goed

  Lexa werkt absoluut niet goed op een iPad air. Zoekinstellingen zijn niet of nauwelijks in te voeren. Lukt dit wel, dan kun je soms meerdere pagina's achter elkaar openen, MAAR klik je een profiel aan en wil je vervolgens een volgend profiel bekijken, dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen met het instellen van de zoekfuncties etc. Daarbij leeft de site vervolgens een geheel eigen leven. Favorieten, flirts en bezoeken worden zonder mijn bedoeling aangeklikt en geven zo verwarring alom. Doe hier ajb iets aan!? Ik ben tenslotte betalend lid! EN,... ook ik wil een partner vinden. Eerdere door jullie aangedragen oplossingen geven geen beter resultaat. Geef dan in ieder geval aan dat Lexa niet werkt op de iPad, natuurlijk wel voordat men betalend member wordt!

  Zwakke punten
  Werkt nauwelijks op een iPad air; Door Lexa aangegeven matches sluiten niet aan bij eigen vraag

  nog geen doorslaand succes

  Ondanks de niet echt lage tarieven toch maar een lidmaatschap aangegaan op Lexa. Ik ben een vrouw en zie er echt niet slecht uit, maar ik heb nog geen enkel bericht ontvangen. Wel enkele flirts, helaas vooral van mannen die veel te jong of veel te oud zijn voor mij. Ik heb vaker online gedatet, maar het is voor het eerst dat ik 0 berichten ontvang. Heel vreemd.

  Sterke punten
  Veel mogelijkheden om te filteren

  Zwakke punten
  Geen forum

  andere zijn beter

  Lexa lijkt leuk, maar als niet betalend member kan je niet je flirts of berichten lezen. dus andersom ook niet. Je kunt dus niet als je betaald iedereen benaderen, alleen betalende members. Dus maar hopen dat net die ene die jij leuk vind wel betaald. anders heb je pech of krijg je een optie om nog meer te betalen zodat diegene je bericht kan lezen. Relatieplanet doet dat een stuk beter.

  Sterke punten
  zelfde als elke andere dating site

  Zwakke punten
  als betalende member kan je geen niiet betalende memebers benaderen, dus misschien maar 5% van totale aantal

  werkelijk niks

  waardeloze website! Ik kreeg een mai lvan lexa amber die me uit nodigte voor een gratis persoonlijkheids test. Helemaal gratis! Wat lief! Maar nadat ik alle vragen had ingevuld bleek ik lid te zijn van Lexamore en regende het mailtjes.Op Lexa zelf ontving ik nauwelijks mail, maar More dus opeens wel. Maar toen ik de mailtjes wilde lezen kon dat pas na betaling. Hallo? Ik had toch al bijna 40 e betaald? Ik heb een klacht ingestuurd., en kreeg een standaard antwoord terug terwjil ik het bijzonder misleidend vind. Overal moet je hier betalen.Ook toen ik aan gaf geen (gratis lid meer te willen zijn regende het weer mailtjes van geintreseerden. Het is NEP. Mijn 2e klacht werd wederom beantwoord met dat ïk het verkeerd begrepen had, en daarna kreeg ik weer een standaart antwoord. Wow wat wordt je hier belazerd zeg.En wat is dit ook moeilijk te lezen..

  Sterke punten
  werkelijk niks

  geldklopperij

  Was hier eerst gratis lid, maar na dat ik met regelmaat berichten kreeg dat er op mijn profiel gereageerd zou zijn en ik een aanbieding kreeg voor een gereduceerd tarief heb ik toch besloten betaald lid te worden. Eenmaal betaald lid en de meldingen dat je in de smaakt valt bij deze of gene daalt naar 0 en de berichten die ik had gekregen, en welke dus gebruikt worden als een lokkertje om betaald lid te worden, waren alleen meldingen dat er dames waren komen kijken naar mijn profiel en dus geen bericht verder hadden achter gelaten. Pure misleiding dus! Ik ben nu betaald lid en zie wel wat het me brengt en zodra dat stopt stop ik met lexa, want tot op heden valt het me alleen maar tegen. Pure geldklopperij!

  Sterke punten
  Veel profielen

  Zwakke punten
  Het is duur

  wanhopige mannen

  Een overschot aan oudere wanhopige mannen...die ook nog erg lastig gaan doen bij een afwijzing. Niveau erg laag..veel reacties met vele spelfouten. lexa pretendeert wel de grootste en beste te zijn, maar ik zie het er niet van af. Voor allerlei extra opties moet je extra betalen. Een hoop fake profielen met profielfoto`s van internet geplukt. Ik vind het een grote teleurstelling en kom hier nooit meer terug!

  Sterke punten
  niets

  slechte site

  wat je ook doet; ga nooit op Lexa.... slechtste site ooit. Bij problemen krijg je een standaard antwoord. zie verder minpunten.

  Zwakke punten
  moet uren zoeken om foto's te verwijderen alles moet goedgekeurd worden aanbod is totaal niet passend.

  Vreemd

  in mijn nieuwsgierigheid een mailltje gestuurd naar de abbonnementen, kreeg direkt bericht. op mijn meerdere mailltjes daarna.., wat lexa in rekening gaat brengen in elke automatische verlengde maand... 7e 8e enzovoorts.... geen enkele reactie... na lexa.., iets te verbergen?

  Sterke punten
  ?

  Mooi

  Een groot overschot aan mannen. Voor mannen wordt de kans op succes zo wel erg klein en de kosten zijn behoorlijk. Over het algemeen ontvangen mannen geen berichten en wordt er niet of nauwelijks gereageerd op verzonden berichten. Een veel gehoorde klacht.

  Sterke punten
  mooie site

  Zwakke punten
  voor mannen is de kans op succes erg klein

  verbetering nodig

  Ondanks dat ik leeftijd en niveau heb aangegeven krijg ik toch veel oudere en niet passende matches. Het gratis lidmaatschap stelt niets voor, je kunt echt helemaal niets, zelfs geen ontvangen berichtjes lezen. Dus reclame maken voor gratis lidmaatschap is onzin. Ook best wel duur vind ik als je lid wordt. En als je je af wilt melden moet je dat kort tevoren doen want anders wordt je direct afgesloten terwijl je wel voor hele periode hebt betaald. Ook had ik extra betaald zodat anderen niet konden zien dat ik profielen bekijk maar dat werkte dus niet. Heb niet veel goede matches gekregen, erg jammer voor dat geld. Lexa: svp neem deze punten mee ter verbetering!

  Zwakke punten
  wat is het verschil tussen een flirt en een favoriet?

  scammers

  Lexa checkt haar leden alleen bij inschrijving. Als een scammer zijn e-mail adres na 1 dag wijzigt in een ander e-mail adres, kijkt niemand daar naar om. Degene die mij wijs probeerde te maken dat hij na 3 e-mails van mij hield, had een e-mail adres dat na enig onderzoek bij wel 40 datingsites voorkwam, steeds met een ander profiel. Kortom, een walhalla voor oplichters. Dames, pas op: als degene die met jouw flirt jou niet kan ontmoeten (geen tijd of er komt steeds iets tussen), slecht Engels schrijft (als i in plaats van I), plotseling op reis moet, enz. enz. Trap er niet in!!!!!

  Sterke punten
  Niets

  Zwakke punten
  Nauwelijks reacties

  misleiding?

  Ik wil graag weten of Lexa zelf via systeem je probeert om te leiden en meteen 10 berichten van zogenaamd lekkere vrouwen op je af stuurt op de hoop dat je een lidmaatschap aanneemt . Klopt dit? .

  haat liefde verhouding

  Lexa is een noodzakelijk kwaad, zo kan ik het 't beste omschrijven. Ze schreeuwen in reclames hoog van de daken en dus is er 'aanbod' van leden. Echter veel geeft je telkens een nare bijsmaak. Bijvoorbeeld: De betaling; wat je ook aanvinkt, het is niet duidelijk of er automatisch verlengd gaat worden (tegen duur tarief). Probeer maar eens te vinden waar ze dat hebben weg gestopt. Dus eenmaal binnen laten ze je niet graag gaan. Fake members; Na 21.00 uur online, elke keer wel een paar verdachte leden die maar dolgraag contact met je willen. Uiteindelijk ontdek je snel de karakteristieken van deze profielen en vis je ze er wel tussenuit. Ik geef ze altijd aan, maar ze blijven gewoon lid. En meest aparte, het zijn de duurste lidmaatschappen. Iets waar ik ze ook van verdenk (mij overkomen), wordt je eerst gratis lid om je profiel in te vullen en rond te kijken krijg je binnen een dag een aantal reacties. Deze kun je niet lezen of zien. Nieuwsgierig ga je dus betalen en wat blijkt, fake profielen. Ik verdenk inmiddels Lexa ervan dit te doen om je te laten betalen. En zo zijn er nog veel meer dingen zoals slecht werkende website of mobiele app waar niks of nauwelijks wat mee gedaan wordt. Dit bedrijf is voor mij gevoel gewoon geld aan het harken middels mensen die op zoek zijn naar een beetje liefde. Lexa, haat / liefde verhouding dus...

  Sterke punten
  Redelijk aanbod en serieuze leden

  Zwakke punten
  Van heel Lexa krijg je een naar gevoel

  super slecht

  Een waardeloze site, waar ik niet meer terug kom.

  Sterke punten
  Helemaal niks!

  Zwakke punten
  Veel leden zijn al maanden niet online geweest, dus aan de meeste leden heb je gewoon niks.

  waardeloos

  Erg slecht, blijven ook na beeindiging lidmaatschap geld van je rekening afschrijven, storten niet terug en reageren niet op emails

  Sterke punten
  weinig

  Zwakke punten
  stelen geld

  opdringerige en grove mannen

  Allereerst moet je betalend lid worden om uberhaupt iets te kunnen doen op de site. Veel opdringerige en grove mannen, die uit zijn op one night stands. onoverzichtelijke site met weinig mogelijkheden vervelende leden te blokkeren (alleen op app blacklisten maar die leden kunnen je alsnog benaderen) Chat functie niet uit te schakelen bij goedkoopste lidmaatschap.

  zozo

  zie plus en min punten

  Sterke punten
  groot aanbod

  Zwakke punten
  veel players op de site, omdat deze relatief goedkoop is, je wordt lastig gevallen met reclame voor lexamore de duurdere site.

  niet zo goed meer

  vroeger goed, nu adverteren ze met 3 dag gratis fm ship en dan moet je dus betalen als je een bericht wilt lezen, reageren niet op je mails...dus niet goed

  Slechte foto's

  veel jonge Russische jonge vrouwen die geen woord nederlands spreken en google gebruiken om van Russisch naar engels te vertalen , Ze zoeken uitsluitend duidelijk oudere mannen en hebben allemaal een yahoo email en deze fotomodellen komen vaak zogenaamd uit een zelfde kleine plaats zoals Zwanenburg en hebben geen van allen een baan --- dus wat nou goeie controle van Lexa ??? Ze laten een hele bende vrijelijk opereren !

  Sterke punten
  veel profielen

  Zwakke punten
  slecht foto's die van alles verhullen.


Bezoek Lexa

Schrijf een review