Relatieplanet review, kosten en informatie

Relatieplanet, in de volksmond ook wel RP genoemd, is volgens velen één van de beste datingsites in Nederland. Relatieplanet.nl is niet al te ingewikkeld qua opzet en functionaliteiten. Op een korte en bondige wijze kun je dingen kwijt over je persoonlijkheid, interesses en voorkeuren. Daardoor zijn alle profielen heel overzichtelijk en makkelijk door jezelf te screenen. Je kan door Relatieplanet worden gewezen op passende profielen en zelf ook uitgebreid zoeken. Als gratis lid kun je profielen en foto’s bekijken, maar alleen beperkt contact hebben. Als betaald lid heb je daardoor de grootste kans op een date. Relatieplanet heeft verder een goed bereikbare klantenservice, datingcoach en organiseert veel activiteiten. Een Relatieplanet feest is inmiddels een begrip geworden.

Relatieplanet Abonnement

6 maanden

€ 9,95

per maand

Bezoek nu
Relatieplanet Abonnement

1 maand

€ 24,95

per maand

Bezoek nu
Relatieplanet Basic

Helemaal gratis

€ 0,00

per maand

Probeer gratis

Wat is gratis op Relatieplanet?

Je kunt je gratis inschrijven, profielen met foto’s bekijken en interesseberichten versturen. Als gratis member bij Relatieplanet heb je meer mogelijkheden dan op vergelijkbare websites.

Relatieplanet Sterke punten

 • Veel actieve leden en veel activiteiten
 • Overzichtelijk zonder al teveel overbodige functies
 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Je kunt een proefabonnement nemen, om te kijken of deze website bij jou past

Relatieplanet Zwakke punten

 • Om echt contacten te leggen, dien je Fullmember te worden

Relatieplanet review

Relatieplanet heeft een mooie en duidelijke datingsite neergezet. Alles loopt soepeltjes en in het overzicht dat je te zien krijgt, nadat je aanmelding compleet is, wordt gelijk duidelijk wat je nog moet doen om volledig gebruik te maken van de site. Er wordt bovendien goed in de gaten gehouden of iedereen zich aan de gedragsregels houdt, zodat het prettig en veilig daten is. 

Het zoekresultaten overzicht maakt het gemakkelijk om te zien wie er bij jouw uit de buurt komt en in hoever de andere leden hun profiel hebben ingevuld. Door het sleutel systeem heb je als gratis lid toch de mogelijkheid om contact te leggen met leden, zonder dat er gelijk een abonnement afgesloten moet worden. Hier onder lees je meer over hoe dit in zijn werk gaat.

Relatieplanet is al jaren één van de populairste datingwebsites van Nederland en heeft veel prijzen gewonnen. Daardoor heeft Relatieplanet een groot aanbod en er zijn altijd veel mensen op actief. Ook is er de relatieplanet app, zodat je altijd en overal nieuwe mensen kunt leren kennen.


Inloggen Relatieplanet, contact en mogelijkheden

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Relatieplanet kan je inloggen door in de rechterbovenhoek te klikken op het icoontje. Je bent nu basic lid geworden.

Wat kan ik nu precies als Basic lid?

Je hebt beperkte contact mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld wel een contact starten, maar alleen naar andere basic members. Je kunt wel contact hebben met Permium leden, maar alleen als ze eerst een bericht hebben gezonden naar jou. Je kunt een contact dus niet zelf starten. Als Basic lid moet je wel eerst je gesprekken ontgrendelen. Dit kan door middel van "sleutels". Wanneer je je hebt aangemeld krijg je direct 1 sleutel. Je krijgt nog een sleutel als je en profiel foto hebt geupload. Ben je Premium lid, dan geldt deze beperking niet.

Wat kun je nu als Premium lid?

 • Onbeperkt chatten met iedereen
 • Onbeperkt berichten sturen (geen sleutels nodig)
 • Zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
 • Volledig beeld van andere leden
 • Instellen wie jou mogen benaderen
 • Deelnemen aan events met korting
 • Foto's toevoegen (onbeperkt)
 • Mogelijkheid om toegang tot iemands foto's te vragen
 • Zien wie Basic en wie Premium lid is
 • Geen storende reclame

Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij de Relatieplanet klantenservice. Deze is dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 17:00 op:

 • Telefoonnummer: 088-5052505
 • Email: [email protected]
 • Adres: Basisweg 30, 1043 AP AMSTERDAM
 • BTW-nummer: NL8113.67.642.B01

kosten relatieplanet


Relatieplanet kosten, hoe duur is het?

Wat kost Relatieplanet? De Relatieplanet tarieven hangen af van de duur van het abonnement. De prijzen varieren van 9,95 per maand tot 24,95 per maand. Vaak zijn er ook Relatieplanet acties. Zo kun je nu bijvoorbeeld 1 maand relatieplanet proberen voor slechts 4,95. Een gratis abonnement heet op de datingsite, Basic en een betaald lidmaatschap heet een Premium abonnement. 

Hier een overzicht van de kosten van Relatieplanet:

 • 6 maanden = € 9,95 per maand (dat is een korting van 60% op het normale tarief)
 • 3 maanden = € 14,95 per maand (dat is een korting van 40% op het normale tarief)
 • 1 maand = € 24,95, maar door de actie kost 1 maand nu slechts € 4,95

Je kunt de datingsite nu dus uitproberen voor een klein bedrag. Betalingen kun je doen door middel van iDeal, Creditcard of Paypal. Je betaald gelijk over de gehele periode en na afloop van deze periode kun je gewooon per maand opzeggen.


Relatieplanet Reviews

  waardeloos

  Toen ik de automatische verlenging van mijn abonnement opzegde, kreeg ik ineens geen reacties meer. Ipv kreeg ik mailtjes van RP voor tips van dating coach. Het bleek dat ik moet eerst inschrijven en betalen voordat ik hulp van de dating coach krijg. Natuurlijk noem ik dit gewoon bullshit.

  Zwakke punten
  dating coach lijkt gunstig voor leden maar in het echt is het gewoon een list om nog meer van leden te profiteren

  kan opfrisbeurt gebruiken

  Prima site met een flink aanbod. Concept is standaard; foto's, basis gegevens en wat eigen invulling. Veel niet betaalde leden, maar dit is volgens mij zichtbaar als je wel betalend lid bent. Het aantal serieuze kandidaten is ook wat twijfelachtig hiermee.

  Sterke punten
  Prima site, groot aanbod

  Zwakke punten
  Zwaar verouderd uiterlijk

  gewoon fijn

  Werkt goed om in contact te komen, veel opties en je kan bijvoorbeeld o.a. zien of en wanneer iemand je bericht heeft gelezen. Je moet wel zelf wel wat moeite doen om leuke berichtjes te schrijven om reacties te krijgen. Maar als je dat doet werkt het ook goed. Gewoon een fijne site met veel echte singles.

  Sterke punten
  Goede profielen, echte mensen

  helemaal niets

  Als je als man eerlijk bent in je profiel krijg je geen reacties van vrouwen ,ja een afwijzing als je op hun profiel reageert.En haar vraagt voor een date mijn abonnement loopt af en ik heb er ruim 1 jaar opgezeten en ga het niet meer verlengen.

  Sterke punten
  niets

  Zwakke punten
  Liegen word beloond.

  leuke site, maar soms vreemde mensen

  Op het eerste oog leuke profielen. Nu ruim 1.5 jaar lid. Veel dates gehad. Bleken later allemaal zeer bijzondere figuren.......

  Sterke punten
  Overzichtelijk

  we gaan het zien

  Ik vind het een best wel aardige site, maar zit er net op dus kan nog niet echt beoordelen. Door de vele positieve reacties van vriendinnen me hier dus ingeschreven. Ben benieuwd wat het gaat brengen

  Sterke punten
  Wel duidelijk

  Zwakke punten
  Weet niet

  gewoon goed

  Verreweg de beste datingsite, als ik het mag zeggen. Mensen zijn hier tenminste over het algemeen serieus. Heb ook weleens op zo'n gratis site gestaan, maar daar staat echt van alles op, vreselijk allemaal. Relatieplanet is gewoon goed. Heb er veel leuke dates gehad en ook een relatie die helaas om andere redenen weer voorbij is. Dus me hier weer ingeschreven!

  Sterke punten
  Overzichtelijke site met best veel leuke mensen

  Zwakke punten
  Je moet wel betalen anders kun je niet zoveel.

  serieuze profielen

  Ik vind dat er op RP erg veel leuke profielen en ook nog eens serieus. Op van die gratis sites zat er van alles tussen, dat vond ik niet wat. Ik heb nog niet een nieuwe relatie gevonden maar al wel wat leuke dates gehad.

  Sterke punten
  Veel leuke profielen

  Zwakke punten
  niets eigenlijk, gewoon goed

Deze website is niet meer actief

Schrijf een review