Online daten vreemd? Echt niet!

‘Online daten? Maar dat heb jij toch helemaal niet nodig?’ Zijn veelal de reacties tegen mensen die online daten. Waarom wordt online daten nog steeds vanuit een negatief standpunt benadert en vooral onder de jongeren als iets geks ervaren, terwijl hun hele wereld bestaat uit mobiel communiceren via Whatsapp, Snapchat, Facebook en Instagram. Waarom is online daten dan opeens zo gek?

Het is inmiddels al wel bewezen dat er heel veel relaties ontstaan via datingsites. Het ontmoeten van mensen, die hetzelfde over het leven denken en er op dezelfde manier instaan als jij, ontmoet je nu eenmaal niet zo makkelijk in de kroeg op de straat of in de supermarkt, hoewel dit natuurlijk niet geheel onmogelijk is.  
Maar in het dagelijks leven weet je gewoon niet of iemand single is en wel of niet op zoek is naar een relatie. Dit weet je in ieder geval wel als je mensen ontmoet via datingsites, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Daarbij kun je via een datingsite makkelijker achterhalen wat iemand zijn of haar interesses zijn, hoe zijn of haar privé situatie is en wat voor werk iemand doet, zonder dat er echt persoonlijk contact is. Elkaar vervolgens een beetje aftasten via een chat is ook prettig omdat je, zonder enige verplichting, meer van elkaar te weten kunt komen.

Dat een groot deel van de jongeren het toch nog vreemd vindt dat mensen online gaan daten, zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat ze meestal nog op school zitten en veel uitgaan. Daardoor staan ze meer in contact met veel andere leeftijdsgenoten, waardoor ze makkelijker nieuwe mensen kunnen leren kennen. Maar als je in een werkende situatie zit en steeds meer mensen in je omgeving zich hebben gesetteld, wordt dat wat lastiger. Dan kan een datingsite echt een uitkomst bieden. Ook als je specifieke wensen hebt, bijvoorbeeld omdat je gelovig bent of een alleenstaande moeder/vader bent, dan zijn er ook datingsites die zich speciaal daarop richten. Op die manier kom je zeker makkelijker in contact met gelijkgestemden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.opzoeknaarjou.nl of www.alleenstaande-papas.nl of www.alleenstaande-mammas.nl Veel dateplezier!