Ben je klaar voor het online spel?

Online daten is een serieuze zaak, maar neem het niet altijd allemaal even serieus. Het kan ook een hele leuke nieuwe fase in je leven zijn, die uiteindelijk weer voorbij gaat op het moment dat je een geschikte partner hebt ontmoet. Vooral na een langere relatie, die om welke reden dan ook voorbij is, kan het een heerlijke periode zijn, waarin jij zelf bepaalt met wie en wanneer je iets afspreekt.

In principe zal je geen verplichtingen hebben, maar uiteraard geldt dat ook voor jouw datingpartners. Daarom hebben we een paar tips om het online daten tot een enerverende ervaring te maken, waar je later met veel plezier op terug zult kijken!

- Begin alleen met online daten als je er ook echt klaar voor bent; je leven weer op orde hebt na wellicht een wat roerige periode in jouw leven en weer helemaal blij bent met je leven. Eventuele teleurstellingen kun je dan wat beter aan, want of je wilt of niet, je zult af en toe teleurgesteld worden!
Een match die niets meer van zich laat horen na een eerste date, maar die jij wel fantastisch vond bijvoorbeeld. Of een date ziet er in het echt heel anders uit dan op de foto’s of blijkt totaal niet te matchen met degene die hij/zij omschrijft te zijn tijdens jullie chatsessies en ga zo maar even door.

- Ga niet wekenlang zitten mailen en appen met een match, want hoe leuk iemand op schrift ook lijkt, in ‘real life’ voel je pas echt of er een klik is, dus plan zo snel mogelijk een date op neutraal terrein.

- En dan zullen we het ook maar meteen hebben over het wel of niet zoenen tijdens een eerste date. Uiteraard bepaal je dat helemaal zelf, maar het is wel algemeen bekend dat als het zoenen niet goed voelt, je de rest eigenlijk ook wel kunt vergeten. Kortom heb je een beetje kriebels tijdens een eerste date? Trek dan je stoute schoenen aan en ontdek of er meer in zit.

- en richt je in het begin niet op een enkele match of op 1 datingsite, maar schrijf je in bij meerdere datingsites, zo vergroot je jouw kansen.

 

Met deze tips is ook meteen de titel van dit blog te verklaren; het is een spel met diverse ongeschreven regels. En denk je nu; ik wil geen losse flodders maar de liefde van mijn leven ontmoeten? Uiteindelijk zal dat ook hopelijk zeker gebeuren met of zonder een datingsite, maar zolang dit nog niet het geval is; geniet van deze vrije dating periode.