Wel of niet voorbereiden op een avondje speeddaten

Het steeds populairder wordende fenomeen speeddaten wil zeggen dat je op een avond ongeveer 15 à 20 korte dates hebt van 3 minuten met andere singles. Sommigen zullen zeggen dat je er blanco naar toe moet gaan en het op je af moet laten komen. Dat is voor de makkelijke praters onder ons inderdaad geen probleem. Maar ben je wat verlegen en/of onzeker dan is het geen gek idee om je toch enigszins voor te bereiden.

Hieronder een aantal tips om je goed voor te bereiden op een speeddate avond

* Allereerst is het belangrijk dat je kleding aan hebt waar jij je prettig in voelt.

* Probeer als vrouw niet te uitdagend gekleed te gaan; laat iets aan de verbeelding over, waardoor de nieuwsgierigheid bij de man gewekt wordt. Dus pas ook op met teveel sieraden en te rode nagellak/lippenstift

* Grote afknappers bij vrouwen kunnen zijn: mannen met sandalen, witte sportsokken, te slordig gekleed en/of vieze nagels/handen

* En dan natuurlijk een aantal vragen om zo’n kortdurend gesprekje leuk te laten verlopen. Probeer vragen te stellen die luchtig overkomen, maar waar wel een zekere diepgang in zit. Het kan jou een heel goed beeld geven over de persoon tegenover jou.

Een aantal voorbeeldvragen zijn:

- Als je 1 dag in de huid van een bekend figuur mag kruipen, wie zou dat dan zijn en waarom?  
- Waar in de wereld zou je morgenvroeg wel graag wakker willen worden voor een paar dagen en waarom?
- Waarom kun jij heel hard lachen of huilen?
- Wat is jouw eerste jeugdherinnering?
- Als je plotseling een dagje vrij hebt, wat zou je dan gaan doen?

En als laatste tip willen wij je meegeven dat je er vooral een leuke en ontspannende avond van moet maken; speedaten is ook gewoon een gezellige avond uit. Enjoy it! 

Meer informatie

Voor meer informatie over speeddaten of je direct inschrijven kijk dan op de website van de datingsite 

e-matching, speciaal voor hogeropgeleiden 

Maar ook speeddaten en flitsdate zijn organisaties die speeddate avonden aanbieden in het hele land, waar je je op in kunt schrijven. Veel date-plezier!